Tarile cu cele mai mari taxe din lume

O buna parte din produsul intern brut al unei tari ajunge anual la bugetul de stat sub forma de impozite si taxe. Daca in unele state ponderea acestora nu atinge nici 20%, in altele ajunge chiar si la 50% din PIB.

In cele mai multe tari, impozitele si taxele reprezinta intre 30 si 40% din produsul intern brut inregistrat intr-un an. Exista insa tari unde taxele au insemnat anul trecut chiar si peste 50% din produsul intern brut.

Totodata, in unele tari, nivelul de impozitare poate fi intr-atat de redus incat procentul din PIB rezultat nu depaseste nici 20%. E drept, exemplele sunt putine: doar doua tari dintre cele monitorizate de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) sunt in aceasta situatie. In Mexic, taxele inseamna doar 17,5% din PIB, in timp ce in Chile nivelul este de 18,2%. Cele mai multe state percep taxe care depasesc 24% din PIB, nivel inregistrat anul trecut in SUA.

OECD monitorizeaza nivelul fiscalitatii in statele membre incepand din 1965. Organizatia, in care Romania nu este inclusa, are 33 de membri.

Vizioneaza aici fotografi cu tarile cu taxe mari.

Advertisements
This entry was posted in noutati and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s