Nouă lucruri pe care nu le ştiai despre soia

Părerile sunt împărţite în privinţa consumului de soia, astfel că unii specialişti recomandă un consum moderat, în timp ce alţii trag un semnal de alarmă şi ne sugerează că ar trebui să o excludem din alimentaţie. Află avantajele şi dezavantajele acestui aliment!

Mai ales în perioadele de post, soia devine un aliment consumat cu regularitate de multe persoane. O găsim într-o varietate de produse, de la mezeluri până la pateuri şi brânză. Să vedem ce spun cercetările despre consumul de soia şi ce trebuie să cunoşti înainte de a o consuma, potrivit eva.ro.

1. Laptele de soia are la fel de mult calciu ca laptele de vacă.

2. Soia scade colesterolul.

3. Favorizează apariţia diabetului de tip 1, la sugari.

4. Soia scade riscul de cancer mamar.

5. Înlocuieşte cu succes carnea.

6. Pateurile vegetale (din soia) pot să aibă ingrediente care nu sunt de post.

7. Conţine acizi graşi esenţiali şi lecitină.

8. Controlează nivelul glicemiei la diabetici.

9. Reduce riscul bolilor de inimă.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Nouă lucruri pe care nu le ştiai despre soia

  1. popalumi says:

    Da…ce minunat! Dar uite ca vine Monsanto cu soia modificata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s