Forbes: Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume

Afaceristul mexican Carlos Slim este cel mai înstărit om din lume. Revista Forbes l-a clasat pe primul loc în topul bogătaşilor, pentru al doilea an consecutiv. Bill Gates este numărul doi în această ierarhie. În vreme ce patrolnul de la Sidex Galaţi, indianul Lakshimi Mittal, se află pe poziţia a 6-a. Românul Dinu patriciu apare şi el pe lista miliardarilor lumii, pe locul 540, relateaza antena3.ro.

Potrivit revistei Forbes, Carlos Slim are o avere de invidiat – nu mai puţin de 74 de miliarde de dolari. Slim a activat mai întâi pe piaţa imobiliară iar apoi în domeniul telecomunicaţiilor. În prezent, controlează două mari companii de profil – Telmex and América Móvil. În plus, concernul său are pachete de acţiuni la numeroase alte firme.

Pe locul doi în topul bogătaşilor se află fondatorul Microsoft, Bill Gates. Americanul are o avere estimată la 56 de miliarde de dolari şi a promis să doneze, cea mai mare parte, în scopuri caritabile.

Gates este urmat în clasament de conaţionalul său, Warren Buffett. Acesta are o avere de 50 de miliarde de dolari şi e considerat unul dintre cei mai de succes investitori din lume. Afaceristul deţine propriul său conglomerat, Berkshire Hathaway – cu sediul în Nebraska. Concernul dezvoltă activităţi într-o gamă variată de domenii – de la utilităţi, la poliţe de asigurare.

Pe locul patru în topul înstăriţilor se află francezul Bernard Arnault – deţinătorul celebrului brand Luis Vuitton. El are o avere de 42 de miliarde de dolari.
Larry Ellison, de la compania Oracle, ocupă poziţia a cincea – cu o avere estimată la 39,5 miliarde de dolari. Pe lista marilor bogătaţi ai lumii se află nu mai puţin de 101 miliardari ruşi. Faţă de 62, câţi erau anul trecut.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s