Ceva la care stam bine in UE: ponderea femeilor in conducerea marilor companii

Proportia intre genuri in consiliile de administratie ale marilor companii din Romania cotate la bursa este de 21% femei la 79% barbati, comparativ cu media europeana de 12% la 88%, releva Comisia Europeana.

La nivel european, cel mai bine la promovarea femeilor la nivelul cel mai inalt de conducere a companiilor stau Finlanda si Suedia, fiecare cu cate 26% femei si 74% barbati, urmate de Letonia, cu 23% si 77%, respectiv Slovacia, cu 22% femei si 78% barbati. Cel mai prost stau Malta, cu 2% femei si 98% barbati, respectiv Luxemburg si Cipru, cu 4% si 96% barbati.

Datele, valabile pentru octombrie 2010 si bazate pe componenta indicelui celor mai bine cotate actiuni de la bursa in fiecare tara, au fost invocate la discutiile de marti de la Bruxelles despre cum poate creste ponderea femeilor in conducerea marilor corporatii. Intalnirea a fost prezidata de vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, si de Gertrude Tumpel-Gugerell, singura femeie membru al Comitetului executiv al Bancii Centrale Europene. Corporatiile europene au fost reprezentate de presedintii consiliilor directoare sau de administratie de la firme ca OMV, Statoil, Dexia, Strabag, BASF sau Delhaize, relateaza BussinesMagazin.ro.

Advertisements
This entry was posted in noutati and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s