Liderul nazist Heinrich Himmler, fotografiat imediat după sinucidere lui

O fotografie a cadavrului liderului nazist Heinrich Himmler, realizată la câteva secunde după sinuciderea acestuia, în mai 1945, va fi scoasă la licitaţie în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

Liderul SS (Schutzstaffel), care a instrumentat uciderea a peste şase milioane de evrei în timpul Holocaustului, a înghiţit o pilulă de cianură în mai 1945, după ce a fost arestat de câţiva ofiţeri din Serviciul britanic de contrainformaţii.

Caporalul britanic Guy Adderley a realizat această fotografie când trupul lui Himmler “era cald încă”, potrivit propriilor declaraţii, şi a păstrat imaginea ca amintire din perioada serviciului său militar.

Fotografia va fi scoasă la licitaţie de familia lui Adderley şi a fost estimată la un preţ cuprins între 2.000 de lire sterline (2.375 de euro) şi 3.000 de euro (3.563 de euro).

Licitaţia este organizată de casa Dreweatt’s şi va avea loc pe 29 martie, în oraşul britanic Bristol.

Malcolm Claridge, un expert al casei organizatoare, a declarat: “Himmler era al doilea om ca importanţă în Germania nazistă. El conducea Gestapo-ul şi lagărele de concentrare şi este considerat a fi arhitectul Holocaustului”.

Himmler şi-a ras mustaţa şi şi-a acoperit un ochi cu un bandaj încercând să scape de trupele Aliaţilor la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, însă a fost capturat de ofiţerii britanici în oraşul Bremen. Aceştia au bănuit că ceva nu este în ordine, remarcând cât de noi erau actele (false, n.r.) de identitate pe care Himmler le prezentase în timpul unui control.

Himmler urma să fie judecat în cadrul procesului intentat la Nürnberg criminalilor de război, însă s-a sinucis în celula sa înghiţind o pastilă de cianură, iar trupul său a fost înhumat într-un mormânt nemarcat din cimitirul din Lüneburg Heath, ce nu a fost niciodată identificat, relateaza mediafax.ro.

Advertisements
This entry was posted in noutati and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s