FMI-ul incepe sa aplice masurile propuse de PSD

FMI-ul a anuntat: CAS ar putea sa scada la vara.

Aceasta masura a fost anuntata si sustinuta de Victor Ponta si de PSD, inca din luna octombrie a anului trecut, cand s-a anuntat Programul de guvernare al PSD. Asadar, masurile propuse de Victor Ponta, sunt implementate de Boc-FMI, la un an distanta.

Si pentru ca FMI-ul a inceput sa se inspire din programul de guvernare al PSD, le propunem si alte masuri, necesare relansarii economiei si crearii de locuri de munca, cum ar fi:

–  Zero contributii la angajator pentru 12 luni, pentru locuri de munca nou create, pe care se angajeaza someri/tineri/persoane peste 45 de ani, cu obligativitatea mentinerii pe post inca un an de zile;

–  Stimularea crearii a minim 50.000 locuri de munca in microintreprinderi, prin zero contributii la angajator, pe o perioada de 6 luni, pentru angajarea unei singure persoane cu salariul de maxim 1.000 lei;

–   Implementarea programului TRADECO (traditional si ecologic). Programul TRADECO se face prin colaborare intre autoritati locale, ministerul Agriculturii si ministerul Finantelor, prin includerea intr-o activitate sistematica a categoriei „lucratori familiali nesalarizati” (cca. 1,4 milioane persoane, in special din mediul rural). Acestia vor fi inclusi in sistemul asigurarilor publice prin crearea unui mecanism de contractare a micului comert de produse traditionale.

–  Mentinerea impozitului pe profit la 16%, cu scutire de impozit a profitului reinvestit si cu sistemul amortizarii accelerate.

–   Facilitati de creditare subventionata pentru IMM-uri, prin contributia comuna a bancilor si a sectorului public. Acest rol de creditare poate fi preluat de o banca (existenta sau noua) sau de un fond de dezvoltare, dupa model german.

Domnule Boc, scoateti un pix si o foaie de hartie…Sau Ipadul:)

Advertisements
This entry was posted in noutati and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s