Acum mi-e clar

Dupa ce Basescu a anuntat cu o seninatate stupefianta ca principala invatatura de minte, cu care trebuie sa ramanem in urma crizei este aceea ca statul social trebuie sa dispara, mi-a fost clar: Basescu nu ar trebui sa fie presedintele Romaniei, iar faptul ca se afla la Cotroceni este pur si simplu un accident politic si subliniez cuvantul accident.

Evolutia sa este destul de simptomatica pentru felul in care se face politica la noi: o anumita persoana se lupta si se zbate ca sa ajunga intr-o functie publica de mare importanta, iar dupa ce ajunge in functia repectiva, se decredibilizeaza total sau ca sa o spunem direct nu mai face doi bani.  Am si exemple: Petre Roman, Vacaroiu, chiar si lui Nastase i-au trebuit ani buni pana sa fie luat din nou in serios, dupa ce au trecut de varful piramidei. Cine il va mai lua in serios pe Basescu dupa ce isi termina mandatul? Nimeni. Cam aceasta pare sa fie soarta politicianului de la noi.

Exista o singura exceptie: Victor Ponta care pentru ca e tanar isi construieste un traseu pe termen lung. Va ramane o figura importanta in politica si dupa ce va fi premier. Adica putem spera ca va exista si va conta in domeniu si dupa o constructie politica la varf. Nu e efemer ca ceilalti. Este un politician de cursa lunga. Ii voi urmari cu atentie evolutia.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s