Un plan care imi da incredere

Am deschis acest blog asa cum am scris de la primul articol pentru ca ma intrebam, ca medic, daca ar trebui sa plec sau sa raman in Romania. Azi am citit un articol scris de un om care a gandit un plan de viitor pentru a se asigura ca nu vor pleca din Romania copiii sai. Mi s-a parut extrem de interesant. Am citit cu atentie planul sau si am gasit puncte de rezonanta. Sunt cateva lucruri la care m-am gandit si eu si imi parea rau ca nu se regasesc in agenda niciunui politician. Acest om le afirma cu tarie, fapt care nu poate decat sa ma bucure.

Mai intai este vorba despre sprijinirea statului social. Sanatatea este un domeniu vital. La noi in spital au plecat atat de multi medici, incat la Urgente Ortopedie lucreaza rezidenti care folosesc stampilele medicilor primari care si-au dat demisia de anul trecut. Asa ceva este inadmisibil, dar acum lumea pare ca s-a obisnuit cu raul si nimic nu mai misca pe nimeni.

De asemenea m-am bucurat sa vad ca cineva vorbeste despre intarirea relatiilor economice cu Brazilia, India, China. In ultimii ani aud numai despre relatii economice cu tari ale caror produse se regasesc in procente mici pe piata romaneasca. In schimb, 80% din produsele pe care le folosesc provin din China, la fel si peste 50% din echipamentele medicale cu care lucrez.  China este a doua putere mondiala si la ritmul de dezvoltare actual, va ajunge pe primul loc destul de curand. De ce sa neglijam relatiile comerciale cu noile super-puteri? Ma bucur ca cineva s-a gandit si la asta. Mi se pare realist si necesar pentru Romania.

Al lucru important mi se pare depolitizarea functiilor publice. Chiar si la noi in spital unde medicii nu ar trebui sa aiba nicio legatura cu politica, sefii nostri care au legaturi bune cu actuala putere au prioritate la achizitii. In provincie situatia este si mai rea. Atunci multi medici fac” pactul cu diavolul” ca sa poata face o radiografie decenta, ceea ce nu mi se pare corect. In acelasi context si eu cred ca avem nevoie de un sistem electoral care sa aduca la putere persoane care ne reprezinta cu adevarat si imi doresc cu toata taria un sistem prin care sa ii trag la raspundere pe politicieni care fura, mint sau fac trafic de influenta.

Voi ce parere aveti?

Vania, Ioan SorinCaius, Theodora, Ana Usca, Cristian Lisandru, ElisaHai ca se poate!, Dragon, Starea Natiunii, Supravieţuitor, Cristian DimaTeo NeguraPopa Teapa, Madi si Onu, Aliosa, KinR, Gebelezis, Nea Costache, Matilda, Cepeca, Yogoshima, Augustin, Renata, Lucia Verona, Alianta Dreptei, Ada, Vlad cel Groaznic, Dan Voiculescu, Plano 10, Sibilla, Bibliotecarul, Andi Bob, Atitudini, Basarica, Chrystyan, Cristian Ghinda, Gica Contra, Marcus, Pro Atitunine, Ragnar, Razvan, Mirela,

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to Un plan care imi da incredere

 1. Pingback: VIS «

 2. Eu am vorbit acum 2 zile cu un coleg pe FB.
  Nu ne-am mai vazut din Lazar din ’90.
  In ’90, clasa a XII-a, el era apolitic, dar contra FSN si a Bunicutei.
  Ca si mine. In plus eu eram si golan convins.
  S-a facut doctor, ca si tatal sau.
  Este un om de mare valoare si are 2 copii.
  In 2005 a plecat in Canada, pentru ca si-a dat seama ca aici se va termina in curand.
  Dar, vorba cantecului:
  Nici nu se termina bine / ca incepe iar
  Regele a murit!
  Traiasca Regele!

 3. Madi says:

  Eu am avut 50 şi unu de motive 😀

  1. Pentru că îmi doresc mult de tot să-i ofer Andreiaşului meu un trai mai bun !
  2. Pentru mai multă LINIŞTE şi PACE !
  3. Pentru CIVILIZAŢIE !
  4. Pentru oportunităţi profesionale.
  5. Pentru cozile de la administraţie.
  6. Pentru că se ascultă telefoanele !
  7. Pentru că nu pot avea încredere în justiţie !
  8. Pentru că mă revolt când văd pipiţe întreţinute, pline de ifose, sugând banii miliardarilor de carton sau piţipoance pe post de ”noua clasă politică”.
  9. Pentru că avem un preşedinte fără bun simţ !
  10. Pentru că sunt câini în spitale.
  11. Pentru că nimeni nu zâmbeşte ! Mi-e dor de zâmbetul politicos al occidentalilor. Un zâmbet fals şi dezinteresat e mai bun decât răutatea sinceră.
  12. Pentru bani.
  13. Pentru că m-am săturat să aştept finalizarea proiectului autorităţilor locale de a construi un pod peste Dunăre.
  14. Pentru că mă enervează în ţara asta MIZERIA, mucurile de ţigări aruncate pe geam la stop.
  15. Pentru mai puţină BIROCRAŢIE.
  16. Pentru mai puţină TEAMĂ.
  17. Pentru că blocurile sunt gri.
  18. Pentru că, în România, oamenii mâncaţi de câinii vagabonzi nu sunt o legendă. Iar câinii (a se citi orice animale) ucişi de oameni ţin de faptul divers.
  19. Pentru că viaţa are o perioadă determinată şi merit să mi-o desfăşor într-un context mai frumos.
  20. Pentru că fac cinci ore până la Constanţa şi zece înapoi.
  21. Pentru traficul dement, presărat cu nesimţiţi.
  22. Pentru că se construieşte, încet, urât, şi sunt înecată în praf.
  23. Pentru că iarba din parcuri e arsă şi nu se poate sta pe ea.
  24. Pentru oameni politicoşi care îmi zâmbesc tot timpul şi mă respectă pentru ceea ce sunt.
  25. Pentru că vreau să mănânc covrigi din coada câinilor pe gazoane verzi.
  26. Pentru că nu mai vreau să-i văd faţa portarului de la DIOP SECURITY !
  27. Pentru băsescu, boc, berceanu, udrea, videanu …sau, aşa cum bine spunea cineva – toţi ceilalţi care ar fi trebuit să fie în avionul polonezilor când a căzut.
  28. Pentru că îmi e dor de MEDICINA RIABILITATIVA !
  29. Pentru că îmi e dor de LUINO !
  30. Pentru faptul că trăiesc într-o ţară ”europeană” în care puterii nu-i pasă de criza economică.
  31. Pentru ”măsurile de redresare economică”.
  32. Pentru a obţine satisfacţii pe măsura dedicaţiei mele profesionale,
  33. Pentru ce am citit prima oară pe site-ul Apologeticum, confirmând ceea ce profeţise Părintele Paisie, iar apoi a fost preluat şi de SACCSIV.
  34. Pentru că ne mint în continuare cu zâmbetul pe buze.
  35. Pentru că mi se face rău când văd preşedinţi plângând la comandă sau şefi de partide ”suferind” lângă pensionari.
  36. Pentru că se fură într-o veselie în stânga şi-n dreapta, făcându-se din acest statut un motiv de mândrie.
  37. Pentru că mulţi dintre asistenţii medicali nu se bucură nici de prestigiu nici de recunoaşterea importanţei muncii lor nici din partea medicului şi nici din partea pacienţilor.
  38. Pentru insecuritatea practicării actului profesional şi condiţiile inadecvate de muncă (subnormarea şi absenţa măsurilor şi echipamentelor de protecţia muncii) …să înlocuiţi mufa defectă a EKG-ului …m-a cam zgâlţâit ieri ! 😀
  39. Pentru că medicii de familie nu-şi fac datoria şi le dau pacienţilor trimitere către Urgenţă, deşi este o încălcare a legii, fiindcă, dacă ar fi vorba într-adevăr de un caz de urgenţă, pacientul nu ar mai veni cu autobuzul la spital.
  40. Pentru că m-am săturat să salvez viaţa unui om în timp ce el mă înjură !
  41. Pentru că nu-mi place culoarea violet !
  42. Pentru că în România asta, eu nu mă mai regăsesc demult, am trăit doar cu speranţa, evident utopică, că vom reuşi să facem o ţară paralelă în care lăturile şi ororile ce ne distrug să dispară !
  43. Pentru că oamenii se bat (la propriu) pentru un loc de parcare.
  44. Pentru că avem cu toţii facultate, ne lăudăm cu olimpici în toată lumea, dar în topul audienţelor sunt Click şi OTV.
  45. Pentru că ne interesează tot ce-i în grădina altuia şi nimănui nu-i pasă de nimic.
  46. Pentru că hoţia, mitocănia şi răutatea au devenit dominante. Degeaba mă supăr… eu sunt în minoritate, deci eu trebuie să plec !
  47. Pentru că ţara mea aleargă de-i sar ochii, dar nu se îndreaptă niciunde.
  48. Pentru că marea problemă pentru noi ca popor este aceea că nu avem viziuni/vizionari, strategii/strategi, trăim în umbra trecutului care ne apasă şi ne sfidează permanent.
  49. Pentru că valorile au devenit non-valori, iar non-valorile au devenit liderii care conduc şi ne conduc.
  50. Pentru că România ştie să intreţină doar căruţele cu proşti din guvern şi pe ai lor acoliţi.
  51. Pentru cei care l-au votat pe băsescu… AM PLECAT, DRAGILOR, SĂ TRĂIŢI BINE !

 4. ALIOSA says:

  @ Madi,
  La multi ani pe 2011 si de aici si acum !
  La multi ani gazdei si tuturor cititorilor acestui blog !
  Eu am 61 de motive ca să plec dar, NU PLEC !
  Nu plec pentru că chiar asta urmăresc hienele portocalii să plecăm cât mai multi ca ei să se infrupte in liniste din avutia tării, să facă ce vor ei . Dar, din cauza ta, a mea si-a altora ca noi care le demascăm ipocrizia , hotia, si lăcomia, nu pot să se infrupte chiar in liniste de toate bogătiile tării, nu pot face chiar tot ce vor ei că le este totusi un pic de teamă . Cât despre cei care l-au votat pe Băsescu, iartă-i Madi că, n-au stiut ce-au făcut in acele clipe de mahmureală bahică provocată de vodca contrafăcută oferită ca mită electorală ! Când au avut loc grevele imortalizate in videoclipul postat de tine, eu eram plecat in ITALIA la năzdrăvanul meu de nepotel EMANUEL asa că nu le am in arhiva mea . M-as bucura dacă a-i binevoi să -l postezi si la mine pe : http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/12/22/cadoul-de-sub-bradul-de-crăciun
  Nu esti singura care te consideri in minoritate asa că, NU trebuie să pleci ! Dimpotrivă, trebuie să facem front comun si să mergem inainte pe drumul pornit chiar dacă podul de la CERNAVODĂ de peste DUNĂRE va fi inchis pentru reabilitare timp de un an de zile !
  In cele din urmă, decizia iti apartine iar eu nu pot face altceva decât să-ti urez ca visele să ti se implinească .
  Cu aleasă consideratie, Alioșa.

 5. yogoshima says:

  Fara duta China va fi liderul mondial in economie in urmatori ani.Daca ne amintim in trecut China in ani 1840 iera o putere economica si din aceasta cauza Francezi si Englezi au instalat productie de heroina destinata Chinei.La frontiera Chinei agenti secreti Francezi si Englezi au educat populatia locala sa produca plante medicinale si instalat laboratore de productie de opium si heroina.Decaderea Chineza a fost planificata si orchestrata sa declare razboi Englezilor.Domnitori Englezi victoriosi au luat pentru 99 de ani de zile citeva orasele si insule in sudul Chinei sa-si mentina baze navale in Asia.Si ne miram acun ca Francezi si Englezi acuza traficul de droguri dure pe teritoriul sau nationa uitind sa-si faca mia culpa.

 6. Andi says:

  M-aș muta într-o țară cu oameni calmi, zâmbitori (umor fin), erudiți (fără ostentație); ageri la minte, dar buni la suflet din fire. Etc.

 7. Sonia,
  Multumim, pentru ping, dar noi nu ne exprimam dupa ureche.
  Credem ca nici tu, nu stabilesti un diagnostic, dupa indiferent cine ti-ar descrie pacientul, fara prezenţa acestuia. Tu.., ca profesionist, in varful Piramidei lui Maslow, cum considerăm noi corpul medical.
  Poţi să ne dai linkul despre care ne vorbesti?
  Sine ira et studio.
  Madi si Onu

  • sonialorena says:

   @World of Solitaire: Despre ce link este vorba?

   • Sonia,
    Despre cel al postului, care ti-a spulberat decizia de a pleca din Tara. Nu vrei sa discutam in cunostinta de cauza?
    Poate nici nu exista un asemenea material!?
    Sau poate, as fi adaugat alte aprecieri de merit, la adresa autorului, eu nefacand parte din categoria celor slabi de minte, care huiduie sau lauda, la primul indemn visceral.
    Madi si Onu

 8. sonialorena says:

  @WOS: Am pus acel link. Nu inteleg ce imi cereti. Curiozitate: cati ani aveti?:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s