44% dintre romani afirma despre comunism ca a fost o idee buna, dar prost aplicata, in vreme ce 83% dintre ei sustin ca n-au suferit de pe urma vechiului regim, potrivit unui sondaj realizat de CSOP

Aceasta nu este o dovada de nostalgie. Este dovada a ceva mult mai grav. Situatia financiara a romanilor este atat de deplorabila, incat se agata de totul felul de repere, reducand toata problema regimului comunist la faptul ca acesta acorda locuinta sau un loc de munca.

Este dramatic faptul ca tinerii – multi dintre cei care si-au exprimat opiniile in sondaj sunt tineri – au ajuns sa isi creeze un mit fata de acele vremuri, tocmai din cauza lipsei totale de perspectiva din acest moment. Din acest punct de vedere, modul in care Guvernul a decis in problema concediului maternal nu face decat sa accentueze frustrarile.

Sunt si nenumarati oameni in varsta care regreta acea perioada. Si asta pentru ca atunci fiecare avea un loc de munca asigurat, locuinta,in timp ce acum trebuie sa ai casa, astfel ajungi sa dormi pe strada. Cei de la Putere nu se ocupa de nimeni, sunt nepasatori la nevoile esentiale ale romanilor. Basescu merge pe principiul: e normal sa nu ai bani cat esti tanar, ca esti la inceput. Dar ca si pensionar este normal sa ai pensia acea?

Advertisements
This entry was posted in politica and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s