Cresc accizele: noi scumpiri in 2011

Situatia finaciara din 2011 va fi la fel de neplacuta ca si anul acesta. Desi multi romani spera sa mai rezolve ceea ce se intampla, anul viitor  nu va fi prea placut.

Nivelul de trai se inrautateste continuu, iar puterea de cumparare a romanilor scade in ritm galopant. Populatia si in special cei cu venituri reduse sunt loviti din toate partile: salariile si pensiile scad, iar preturile cresc. Multi dintre noi speram ca ceea ce nu am putut cumpara anul acesta sa luam la anul, insa sperantele sunt foarte slabe.

De la 1 ianuarie 2011, accizele pentru combustibili si tutun vor fi majorate. Relevanta este scumpirea combustibililor care poate genera un lant de scumpiri la alimente si alte produse. Acestea sunt un pericol pentru incasarile la buget deoarece ele vor conduce la scaderea consumului. Din nou toate calculele bugetare ale guvernului vor fi date peste cap.

Critica pe care Consiliul Fiscal o aduce Bugetului de stat pe 2011, asa cum a fost el gandit de guvern este corecta: estimarile guvernului nu sunt realiste. Cresterea incasarilor din contributiile sociale incluse in proiectul bugetului pentru anul viitor este nefundamentata, in conditiile in care cadrul macroeconomic nu s-a modificat, iar performanta din acest an a fost mai slaba decat in 2009.

Advertisements
This entry was posted in politica and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s