Fondatorul WikiLeaks a fost arestat

Dupa multe dezvaluiri ale caror surse  inca nu s-au aflat, fondatorul Julian Assange a fost arestat. Datele postate au zguduit lumea diplomatica si au facut ca niste persoane de talie mondiala sa decada din functia importanta pe care o detineau. Un mandat european de arestare a fost primit de avocatul lui Assange, Mark Stephens, în condiţiile în care scandalul privind divulgarea de documente diplomatice americane continuă.

Conform realitatea.net” poliţia britanică a primit luni un nou mandat de arestare internaţional emis de justiţia suedeză pe numele lui Julian Assange, acuzat de “viol, agresiune sexuală şi coerciţie” asupra a două femei, fapte care ar fi avut loc, în august, în această ţară nordică. Fondatorul WikiLeaks a negat acuzaţiile.”

Australianul in varsta de 39 de ani a devenit un pericol pentru lumea diplomatica din cauza datelor pe care le-a dezvaluit,  sustrase cu ajutorul mai multor persoane sus-puse. Problema este de natura politica, 250.000 de telegrame diplomatice americane stânjenitoare au fost postate pe site.

Advertisements
This entry was posted in noutati and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s