 Firmele din Romania pierd anual 222 de ore, adica putin peste noua zile pe an, pentru pregatirea documentatiei, depunerea declaratiilor si plata efectiva a darilor la stat

In opinia mea ar trebui luate, in cel mai scurt timp urmatoarele masuri:

– Eliminarea obligatiei de a plati contributii sociale pentru persoanele angajate cu drepturi de autor.

Reducerea numarului de taxe parafiscale la jumatate.

– Implementarea legii controlului unic (pentru a se evita hartuirea mediului de afaceri, suprapuneri ale organelor de control etc.). Ghisee unice in toate unitatile administrativ teritoriale, pentru relatia cetateanului cu administratia. Plus simplificarea sistemului de declaratii privind contributiile angajatilor si angajatorilor, astfel incat sa existe o singura declaratie si sa se unifice bazele de date corespunzatoare.

– Implementarea unui amplu proiect de E-GUVERNARE, bazat nu pe constructia unor site-uri noi, ci pe impunerea unor reguli de transparenta, consultare publica si crestere a interactivitatii cu opinia publica. Vom dota primariile cu pachete IT&C standard pentru constituirea de birouri unice, conectate la o baza nationala de date. Sisteme de plata a impozitelor si taxelor prin internet si publicarea obligatorie a informatiilor de interes public.

– Zero contributii la angajator pentru 12 luni pentru locuri de munca nou create pe care se angajeaza someri/tineri/persoane peste 45 de ani, cu obligativitatea mentinerii pe post inca un an de zile.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s