Sondaj CCSB: PSD+PC – 37%, PNL – 27%, PDL – 17%

Cat timp PSD se va mentine in marja de 37-40%, in opinia mea sunt pe drumul cel bun. Nu trebuie uitat cam, la inceputul acestui an, dupa pierderea alegerilor prezidentiale, PSD scazuse aproape de 20%. Stiu, e un fenomen vizibil la toate partidele care pierd alegerile, insa evolutia prezenta este, totusi, una pozitiva. Scorul presedintelui PSD este irelevant pentru situatia politica actuala. Este presedinte de partid de cateva luni. Nu a trecut prin alegeri in calitate de prezidentiabil. Ce incearca unii acum sa faca se cheama manipulare pura si are scopul de a-l umfla artificial pe Crin, a-i sufla inutil in penele liberale.

Nu exista o competitie pentru presedintie decat peste patru ani. In acelasi timp, Victor Ponta a afirmat public ca nu vizeaza o candidatura la functia de presedinte al Romaniei. Aceasta este o tema falsa de discutie, pentru momentul politic in care ne aflam, dar care este lansata in spatiul public de Crin Antonescu prin CCSB, institut de cercetari sociologice aflat in statul de plata a lui Dan Voiculescu.

Dovada cea mai clara ca sondajul a fost aranjat sunt chiar cifrele de care se bucura mogulul platitor Voiculescu. 22% incredere, peste Blaga sau Cristi Diaconescu, reprezinta pentru Voiculescu o premiera. La fel trebuie vazuta si intentia de vot pentru posibile prezidentiale, unde Felix s-ar bucura de 4% din voturile populatiei. Avand in vedere ca marja de eroare este, totusi, de 3,3%, mogulul si Crin ar fi trebuit pusi acolo unde le este locul. Adica la o intentie de vot de 30%, respectiv 0,7%. La fel si in cazul partidelor lor: PNL undeva la 24%, iar PC la 0%.

Manipularile lui Palada sunt arhi-cunoscute. Degeaba incearca el sa dreaga busuiocul acum pe blog, in speranta ca nu o sa se supere PSD-ul pe el si ca va mai lucra cu social-democratii pe viitor. Sa nu uitam, totusi, ca CCSB-ul l-a dat in exit-poll pe Geoana castigator, tot la comanda lui Voiculescu, cu 51,2%. La fel s-a scuzat si atunci, mergand pe argumentatia marjei de eroare. Bine ca acum marja de eroare este miscata strategic intr-acolo unde indreapta seful platitor.

Dan Voiculescu nu e presedintele niciunui partid, deci nu ar fi avut ce cauta in clasamentul potentialilor prezidentiabili. De ce nu l-a pus musiu’ Palada pe adevarul presedinte al PC acolo, pe onorabilul Daniel Constantin? Va raspund tot eu. Pentru ca, cel mai probabil, ar fi fost in marja de eroare. Nu la intentie de vot, ci la capitolul notorietate.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s