Dezastrul din Ungaria se poate repeta si in Romania

Am fost zilele trecute la Oradea pentru niste expertize medicale si am fost foarte socata sa aflu ca autoritatile locale ascund un lucru extrem de grav. Unul dintre peretii haldei cu namol toxic aflata la cativa kilometri de Oradea este fisurat si poate ceda oricand. Namolul toxic este identic cu cel din Ungaria fiind rezultat in urma prelucrarii aluminiului. Din cate am inteles halda din Ungaria a cedat tot din cauza faptului ca a fost neglijata o fisura cum este cea de acum de la Oradea.

Vestea s-a raspandit in oras si oamenii isi cumpara cizme de cauciuc si isi fac provizii de apa potabila. Prietena mea care este medic de familie a primit de la pacienti 68 de cereri pentru eliberarea unor retete contra arsurilor, pe care nu poate sa le onoreze evident pentru ca oamenii respectivi nu au suferit nici un fel de arsuri dar vor sa aiba in casa medicamentele respective pentru cand va fi nevoie.

Un ziarist de la un ziar local care a facut fotografii in apropierea haldei si a luat interviu unui paznic a fost dat afara de la ziar si acum cauta in Bucuresti pe cineva dispus sa publice articolul.

Inainte sa plec din Oradea am vazut si un recipient cu respectivul namol toxic, care a inceput sa curga prin fisura si oamenii au inceput sa il colecteze si sa il duca la medici, in speranta ca cineva va lua masuri.

 

Advertisements
This entry was posted in aici, medicina and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Dezastrul din Ungaria se poate repeta si in Romania

  1. Pingback: Dezastrul ecologic din Ungaria se va repeta in Romania, la Oradea | Blogul Monicai Marinescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s