Bolile politicienilor

Desi cei din politica vor sa-si  creeze  o imagine de persoane sanatoase si puternice. Insa  si ei  sunt oameni, deci problemele de sanatate nu ii ocolesc. Au posibilitatea materiala de a se trata in clinici specializate din  tara sau din  strainatate si de a beneficia de un tratament adecvat, iar din acest motiv de multe ori boala lor ramane secreta.  Cele mai cunoscute probleme de sanatate ale politicienilor sunt enumerate mai jos:

Presedintele tarii, Traian Basescu este suspectat de cancer de piele. In timpul unei conferinte, camerele de luat vederi au surprins un cadru nu tocmai cunoscut: trei pete de culoarea maronie pe scalpul presedintelui. Acestea   sunt   semne clare  de cancer. Deşi camerele de luat vederi au surprins imagini cu respectivele pete în timpul întâlnirii şefului statului cu membrii corpului diplomatic, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a declarat că Traian Băsescu nu are nici o problemă de sănătate. S-a aflat insa, din surse sigure ca presedintele va fi internat in Japonia pentru tratament aproape 2 luni in combaterea cancerului.

In acelasi timp Presedintele PRM-ului  ne asigura ca Traian Basescu” este blonav de cancer generalizat”.

Cea mai cunoscuta  problema de sanatate a presedintelui este operatia suferita la glanda tiroida, care s-a incheiat  insa cu bine. In timpul  spitalizarii, Basescu le-a transmis jurnalistilor: “Sunt mai sanatos ca patronii vostri!”

Se pare ca si Primarul Capitalei il umeaza pe Basescu.  Sorin Oprescu are  mari probleme cu inima. Fiind familiar cu domeniul medical el  prefera sa plece in strainatate pentru un control mai sigur. Are nenumarate deplasari in scopul  sanatatii, ultima fiind cea la Paris.

Sorin Oprescu sufera de multi ani de diabet non-insulino-dependent, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa-si faca zilnic insulina. Dar, intrucat boala diabetica a afectat si inima, primarul a suferit o interventie minim invaziva in Franta, unde i-a fost montat un stent. Din acest motiv, Oprescu trebuie sa mearga periodic la control si sa aiba un regim alimentar foarte echilibrat.
Primarul va face un nou control la inima, dupa cel realizat la Paris.

Fostul presedinte, Ion Iliescu a fost in  in concediu medical dupa ce a fost diagnosticat cu zona zoster, informeaza consilierul sau, Victor Opaschi. Acesta a precizat ca fostul sef de stat are aceasta afectiune de o perioada destul de lunga.

Datorita petelor si alunitelor abundente de pe piele, Ion Iliescu este suspectat si  de o boala de  ficat.

Viorel Hrebenciuc a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală, cu hemoragie digestivă puternică şi anemie severă, având posibilă cauză consumul de aspirină. Medicii au pus diagnosticul de ulcer gastroduodenal. Totuşi, specialiştii investighează dacă medicamentele i-au provocat hemoragia sau o altă maladie.

Advertisements
This entry was posted in aici, medicina, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s