Romania, pe locul 3 in Europa dupa numarul de avorturi

In Romania, doar 10% dintre femeile care detin informatii despre anticonceptionale le si folosesc.Numarul de avorturi pe zi este de 350,ceea ce face ca Romania sa se plaseze pe locul 3 la numar de avorturi.

“În 2008, de pildă, în România s-au făcut aproape 128.000 de avorturi, dintre care 10% la categoria de vârstă 15-20 de ani. Mai multe decât în România s-au făcut doar în Marea Britanie şi Rusia. Este esenţial ca femeile, în special cele tinere, să înţeleagă faptul că avortul nu este o metodă de contracepţie şi că are consecinţe psiho-sociale grave. Din punctul nostru de vedere, ne dorim ca măcar 30-40% dintre cupluri să folosească metode contraceptive moderne”, spune preşedintele Asociaţiei de Planificare Familială din România (APFR), dr. Cristiana Bîrlădeanu.

Romancele ar trebui sa constientizeze faptul ca a face un avort este o crima, o viata luata. Ar trebui sa isi dea seama ca sunt niste femei care trebuie sa fie responsabile fata de propriul lor corp si fata de fiinta carei ii iau viata.

Am privit nenumarate femei care veneau pentru a face avort. Unele sunt calme si aspre, altele sunt speriate, fiind probabil la primul avort. Femeile devin mai insensibile dupa primul avort. Am asistat la discutie intre o femeie in jurul varstei de 30 de ani si o tanara precum: ” Lasa, draga, nu mai plange ca te obisnuiesti. Eu sunt la al 6-lea avort” Nu mai au cosmarurile si sentimentele specifice. Din ce in ce mai multe tinere fac acest lucru de frica. Consider ca o femeie are puterea sa opreasca acesta greseala, si asta cu ajutorul unui minim de atentie. Actul sexual poate avea consecinte grave, de aceea trebuie sa fii stapana pe situatie.

Advertisements
This entry was posted in aici, medicina and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s