Vacanta in Turcia

Am fost la Izmir, despre care se spune ca este Cannes-ul Turciei. Toate bune, mai putina religie decat la Istanbul, unde iti tzipa muezinii in cap in fiecare dupa-amiaza. Cu toate ca se spune ca este locul unde s-au refugiat cei ce nu vreau sa se imbrace in voaluri, pe strazi vezi numai barbati si, la bazar, am fost imbrancita de o femeie cu voal pe cap pe motiv ca sunt blonda si umblu despletita!!!!!!

Bun, pe langa asta, oamenii sunt foarte calzi si primitori, iar orasul este un amestec ciudat de modernism si traditie. Ziua, marile bulevarde sunt animate cu magazine si produse moderne iar, odata cu caderea serii trotuarele se umplu instantaneu de indivizi imbracati saracaciosi care intind pe jos paturi pentru a etala spre vanzare diverse produse vechi de prin casa: robineti, surubelnite dar si…telefoane mobile!!!!

Turcii mananca extrem de multa carne, imaginati-va un fel de mancatori de mici non-stop de la noi si beau in fiecare zi cafea si ceai negru – iuhuuu!

Izmirul este de 10 ori mai modern decat Bucurestiul – numai aeroportul e de 10 ori mai mare decat Henri Coanda al nostru. Turcii au o latura ciudata, il venereaza pe Attaturk, dictatorul luminat care a modernizat Turcia – un fel de Ceausescu de-al nostru, dar care a facut treaba cu mana de fier si isi cinstesc fostii primari, prin bannere imense atarnate prin oras!

Am plecat din Turcia cu sentimentul imperios ca TREBUIE SA MANANC FRUCTE.

M-am intors acasa. Pe aeroportul din Istanbul, la imbarcarea spre Romania, m-a imbrancit un om. Era un roman.

Advertisements
This entry was posted in vacanta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Vacanta in Turcia

  1. sandman_ro says:

    Romanii se duc in Turcia pt ca e “all sau ultra all inclusive”. Nu ne intereseaza sa vizitam locuri istorice, ci sa mincam mult si sa bem pina nu mai pute. Ca turcii. Ne place fosgaiala, lumea apropiata noua, pasalicurile, kitsch-ul. D-aia sintem romani si nu nemti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s